Svara – Re: Växelriktare
Ditt namn
Ämne
Meddelande
eller Avbryt
Svar till
Re: Växelriktare
— by Tore (Åskguden ;) Tore (Åskguden ;)
0,1% kan man ju bortse fullständigt ifrån... Ni som är insatta - vad är det för skillnad mellan SMA o Froneius egentligen - skall man bara kika på pris...

Kan tillägga att jag har söderläge +/-3  söderläge grader och lutning ca 42 (ingen skuggning) - endaste nackdelen är att placeringen är i Borås - där vi endast har 900 kw från solen....

Jag skulle kunna få plats med ytterliggare 66 paneler (totalt 132 st) om jag vill (det är ett ladugårdstak) men insåg att runt 20kW överstiger produktionen förbrukningen varför kalkylen försämrades avsevärt... Skulle ni gå upp till breakeven i produktion/konsumtion? Uppfattar det som svårt att uppskatta den egna förbrukningen varför lagt mig något under mina beräkningar för att inte riskera något - dessutom fattar jag det som att med att välja 66 st (22*3) fyller jag mina "slingor"... hur hade ni andra tänkt? Jag har utgått ifrån att jag förbrukar ca 30% av min elkonsumtion - vad ligger ni andra (som är i verkligheten och inte i teorin som jag?)

Behöver man diskutera med nätägaren om storleken på installtionen? Det är kära vattenfall och de vill ju inte tjäna pengar menar jag - jag utgår ifrån att de har synpunkter på min installation... och vill att jag säkra upp... (o då försämras kalkylen ytterligare)

Gunnar - jag körde en rapport på Fronius egen beräkningsida och fick ca 26A som output - men du menar att växelriktaren enligt instruktionsboken inte kan producera mer än 21A - vad kan skillnaden bero på?

En annan fråga - är det någon som har använt Rofotos monteringssats för plåttak - priset och enkelheten verkar intressant?

måste avslutningsvis säga - detta forum är super... vilket engagemang... hade noll koll för en vecka sedan men nu börjar man ju försiktigt att krypa upp på banan - kanon. Tack alla!