Svara – Re: Växelriktare
Ditt namn
Ämne
Meddelande
eller Avbryt
Svar till
Re: Växelriktare
— by Tore (Åskguden;) Tore (Åskguden;)
Tommy E - jag var inne och läste dina svar om Fronius Smartmeter - dvs där du inte rekommenderade någon att köpa den... :D i en annan tråd... Eftersom jag är lite okunnig o sannolikt kommer att behöva köpa en sådan undrar jag följande

1) Växelriktaren - behöver den inte gå direkt mot huvudsäkringen utan kan egentligen kopplas in direkt på mitt lo"elnät" (för mig är platsen där växelriktaren är tänkt längst bort från huvudsäkringen - ca 150 m). Jag har installerad el på platsen men jag hade tänkt gräva ner en ny elledning mot säkringsskåpet - behövs verkligen det?
2) Smartometern - den behöver alltså vara kopplad mellan växelriktaren och huvudsäkringen? Men behöver den sitta vid huvudsäkringen eller går det att montera den direkt efter växelriktaren (den har tillgång till Internet där växleriktaren är tänkt att bli placerad), dvs mellan växelriktaren och inkopplingen på mitt lokala elnät?
3) vad kostar en Smartometer? har surfat lite men har inte hittat några prisuppgifter förutom på ett amerikansk solcellsforum där de uppgav $500, dvs 4-5000 kr? (oinstallerat dvs)

Blev väldigt nyfiken på Renusol - ska kika på dem också- Tack