Svara – Re: Solar Edge har ingen internetuppkoppling
Ditt namn
Ämne
Meddelande
eller Avbryt
Svar till
Re: Solar Edge har ingen internetuppkoppling
— by Arne Arne
Din SolarEdge-anläggning(eller rättare växelriktarens serienummer) måste anmälas till SolarEdge och SolarEdge registrerar den manuellt. Det kan ta några dagar för dem att registrera den. Innan dess kan du inte se din anläggning i SolarEdge-portalen.

Men ditt problem nu är att växelriktaren inte kan tala med ditt internetmodem via trådlös kommunikation.

Den nya SolarEdge-växelriktarna av Typ N4-setup(de som inte har någon display), de har standardmässigt WiFi-kort. Men WiFi når bara några meter, t.ex. till en mobiltelefonen som den har som konfigurerar växelriktaren vid första start. Ska dess WiFi nå längre än ca 3 meter, då behövs en yttre antenn och finns som tillbehör, vet jag. Detta står väl i manualen? Men detta måste din solcellsfirma veta och det är förvånade att de inte känner till det.

Vi har en äldre SolarEdgeväxelriktaren SE12.5k som har display och köptes år 2015 och då fick man köpa ett WiFi-instickskort + antenn. WiFi-instickskort stack man in på moderkortet inne i växelriktaren och dra en liten klen antennladd till en yttre antenn, som man fäster på kylflänsen bak på växelriktaren.

Jag gissar du har ingen yttre antenn på växelriktaren?
Du kan ju testa att ha internetmodemet alldeles bredvid växelriktaren, då kanske det funkar.