Svara – Komplettera solcellsanläggningen med en laddstation/laddstolpe för elbil
Ditt namn
Ämne
Meddelande
eller Avbryt
Svar till
Komplettera solcellsanläggningen med en laddstation/laddstolpe för elbil
— by solis solis
Hejsan!

Just nu så har jag en överkapacitet på min solcellsanläggning på ca 5 MWh / år. (Jag producerar mer än vad jag själv förbrukar). Jag har medvetet överdimensionerat min anläggning för att jag ska ha lite förbrukningsutrymme i framtiden. Tanken har varit att det kan bli en elbil.

Någon elbil har inte blivit inköpt ännu och pga ett ganska litet bilbehov för närvarande så ligger finns inget planerat inköp i det närmaste.

Jag funderar på hur smart det skulle vara att utnyttja investeringsbidraget Laddstation för privatpersoner i eget hus för att redan idag sätta upp en laddstolpe. Tror att en QT Laddstolpe med typ2 kabel skulle passa mig.Nu kan man få 50% i bidrag. Sen om några år kanske man inte kan få något alls, vem vet....

Frågeställningar:

- Det kanske är dumt att köpa något idag som riskerar att vara omodernt/inkompatibelt om några år när jag behöver använda den till min egna bil.

- Det ligger en skola alldeles i närheten. Kanske någon som pendlar vill köpa en tankning av mig ibland. Är det ens lagligt att sälja el på det sättet?

Synpunkter/Kommentarer/Idéer? Svara gärna i denna tråd!